Monday, 29 October 2012

UKM CESMED


Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), salah satu universiti penyelidikan terkemuka di Malaysia berhasrat untuk memainkan peranan besar dan bermakna dalam memaju dan melonjakkan bidang keusahawanan negara.

Dalam usaha ini, UKM telah menubuhkan UKM Center for Entrepreneurship and SME Development (UKM-CESMED) pada Oktober 2010.

UKM-CESMED yang bertaraf sebagai sebuah pusat kecemerlangan dinaungi oleh Naib Canselor UKM, Prof Tan Sri Datuk Wira Dr Sharifah Hapsah Syed Hasan Shahabudin ditubuh untuk melatih pelajar universiti dan Enterprise Kecil dan Sederhana (EKS) ke arah pemikiran kreatif, berinovasi dan bersemangat keusahawanan tinggi melalui pelbagai aktiviti pengajaran dan pendidikannya.

Pengarah UKM-CESMED, Prof Dr Mohd Fauzi Mohd Jani berkata, UKM-CESMED membawa visinya yang tersendiri dalam memajukan lagi keusahawanan dan pembangunan EKS di Malaysia.


"Visi utama UKM-CESMED ialah untuk menjadi sebuah Pusat Kecemerlangan yang mengintegrasi pendidikan, keusahawanan dan pembangunan EKS dalam negara.

"Mengintegrasi sumber berasaskan ilmu pengetahuan, memupuk sifat keusahawanan dalam diri siswazah dan menyokong pembangunan EKS melalui pendidikan inovatif adalah kunci kepada mencapai matlamat kami," katanya.

Menurut beliau, UKM-CESMED merupakan pengasas kepada program SME Internship yang dijalankan secara kerjasama dengan Perbadanan Perusahaan Kecil dan Sederhana Malaysia (SME Corp).

"Program yang memberi khidmat runding cara melibatkan pelajar dan pensyarah UKM kepada EKS ini kini diterima dan dilaksanakan oleh semua Institusi Pengajian Tinggi Awam (IPTA) tempatan.

"Satu lagi program yang diterajui oleh UKM-CESMED dengan keijasama SME Corp dan PSMB ialah Latihan kepada CEO EKS yang dikenali sebagai program SME@University katanya.

Beliau berkata, program itu kini telah dilaksanakan oleh Universiti Teknologi Mara (UiTM), Universiti Putra Malaysia (UPM), Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) dan Universiti Malaysia Kelantan (UMK) dan ia akan dilanjutkan lagi pada tahun hadapan.

Dalam pada itu, beliau turut menegaskan, UKM-CESMED menjadikan pendidikan keusahawanan berasaskan pengalaman (experiental) sebagai kaedah untuk mencapai hasratnya.

"Ini digabungkan dengan keijasama erat pihak EKS melalui pelbagai aktiviti seperti perundingan dan penyelidikan.

"Dengan pendekatan ini, saya yakin UKM-CESMED mampu mengungguli pendidikan keusahawanan dan meningkatkan prestasi EKS di Malaysia dan serantau," katanya.

Pada masa ini katanya, UKM- CESMED menawarkan empat kursus kepada semua pelajar UKM, tiga daripadanya adalah usahasama dengan Stevens Institute Of Technology, Amerika Syarikat yang mempunyai pengalaman luas dalam pendidikan inovatif dalam bidang keusahawanan

"Program ini disusun dengan sebegitu cara yang membolehkan pelajar mendapat pendedahan tentang ilmu keusahawanan, malah di tahun akhir pelajar mampu menubuh dan mengoperasi syarikat mereka masing-masing," katanya.

Menurut behau, yang paling menarik dalam penawaran program ini, UKM-CESMED melatih semua pengajar dari kalangan felo UKM-CESMED dari semua fakulti di UKM untuk mengajar kursus keusahawanannya.

Kini UKM-CESMED mempunyai seramai 130 orang felo dari pelbagai disiplin. Bagi meningkatkan mutu pengajaran, UKM-CESMED juga melantik seramai 35 pembantu pengajar, sebahagian besarnya pelajar MBA, Sarjana dan Doktor Falsafah dalam bidang keusahawanan dan pengurusan perniagaan.

"Pendekatan ini akan mempercepatkan usaha UKM dalam meningkatkan pembinaan keupayaan tenaga pengajarnya yang datang dari pelbagai bidang untuk menjiwai dan menghayati bidang keusahawanan.

"Adalah diharapkan , ini juga akan mencetuskan inovasi keusahawanan dan memacu proses pengkomersialan hasil penyelidikan bidang masing-masing," kata beliau.

UKM-CESMED juga katanya, melantik dari kalangan felonya 10 pasukan kumpulan pakar pelbagai bidang bagi membantu melaksanakan projek yang bersifat multidisiplin dan rentas bidang.

"Interaksi ahli pelbagai bidang ini dapat mencetuskan idea yang inovatif dan kreatif yang hanya berlaku apabila dilihat dari sudut yang berbeza.

"Selain SME Corp, kita juga menjalinkan kerjasama rapat dengan pihak kerajaan menerusi Kementerian Pengajian Tinggi (KPT), Pembangunan Sumber Manusia Berhad (PSMB) dan SME Bank," katanya.

Sementara itu, Timbalan Pengarah UKM-CESMED, Prof Dr Salmijah Surif turut menjelaskan mengenai pembelajaran dan pengajaran keusahawanan yang dilaksanakan di UKM-CESMED.

"Pelajar dalam program keusahawanan akademik UKM didedahkan kepada pelbagai pedagogi keusahawanan. Penekanan program CMIE adalah kepada pembelajaran berasaskan pengalaman.

"Antara kursus yangditawarkan adalah Asas Keusahawanan dan Inovasi (CMIE1012), Usahaniaga Asas (CMIE2016), Rundingcara EKS (CMIE2036) dan Usahaniaga Lanjutan (CMIE3016)," katanya.

Menurut beliau, Kursus Asas Keusahawanan dan Inovasi diwajibkan kepada semua pelajar tahun satu termasuk pelajar Perubatan dan Pergigian. Seramai 3,000 pelajar tahun satu telah mengikuti kursus ini secara serentak pada tahun lepas.

Beliau menambah, objektif utamanya adalah untuk menarik minat pelajar UKM menjadikan keusahawanan sebagai kerjaya pilihan.

"Kami menjemput usahawan yang berjaya untuk berkongsi pengalaman mereka dalam memula dan menerokai asam garam dunia keusahawanan.

"Kursus ini memberi pengetahuan asas keusahawanan melalui pengajaran atas talian. Selain itu pelajar juga berpeluang untuk menyelami perniagaan sebenar melalui permainan dan pertandingan simulasi perniagaan," katanya.

Dalam kursus Usahaniaga Asas pula menurut beliau, pelajar didedahkan kepada kemahiran merancang, membangun dan mengoperasikan sesebuah syarikat dengan lebih kreatif dan inovatif.

"Dalam kursus Usahaniaga Asas ini, kita memberi penekanan dan memfokuskan kepada pemasaran dan pengurusan kewangan.

"Pengalaman yang mereka perolehi dalam kursus ini dimantapkan dalam kursus yang mereka ambil pada tahun akhir laitu kursus Usahaniaga Lanjutan," kata beliau.

Menurutnya, dalam kursus ini pelajar bekeija dalam satu pasukan mengaplikasikan pengetahuan asas dalam keusahawanan dalam merekabentuk dan membangunkan sesuatu produk atau perkhidmatan.

"Bermula dengan mencari idea perniagaan dan membina prototaip, mereka membangunkan produk atau perkhidmatan tersebut, termasuk memfailkan IP sekiranya berkenaan, serta membina dan mendaftar syarikat mereka.

"Pelajar juga dilatih melakukan kajian pasaran, kewangan, dan memasarkan produk mereka melalui pelbagai cara pemasaran termasuk menggunakan laman sesawang," katanya.

Dalam pada itu katanya, pelajar juga berpeluang melakukan pitching untuk modal perniagaan di hadapan pelabur.

Menurut behau lagi, pada sesi lepas seramai 30 orang pelajar mengikuti kursus ini.

"Mereka mendapati kursus ini sangat berguna dan membantu mereka lebih bersedia apabilakeluar dan bergelar sebagai graduan.

"Dalam kursus Rundingcara EKS pula, pelajar diberi peluang untuk bekeijasama dengan syarikat EKS di bawah bimbingan pensyarah dan bertindak sebagai perunding cara kepada syarikat tersebut," katanya.

Dengan cara ini juga katanya, mereka didedahkan dengan dunia perniagaan sebenar dan mampu melihat sendiri bagaimana sesebuah perniagaan itu beroperasi.

Tambahnya, selain mendokong filosofi perniagaan konvensional yang memang dikenali umum, UKM juga memberi perhatian kepada pendekatan perniagaan social (social business) yang dipelopori oleh Prof Mohamad Yunus, Pemenang Hadiah Nobel 2006. Beliau adalah Laureatein-Residence di UKM.

"Yunus Centre Of Advancement Of Social Business (Yunus CASB) di bawah UKM-CESMED ditubuhkan pada tahun ini untuk memberi pelantar sesuai bagi aktiviti perniagaan sosial di Malaysia.

"Untuk menjalankan aktivitinya, Yunus CASB akanmengadakansatu Makan Malam Yunus pada 7 Disember 2012 yang bertujuan mengumpul dana," katanya.

Sumber: Berita Minggu, M/S: 4
Tarikh: Ahad, 28 Oktober 2012

485 comments:

 1. jianbin0924
  the north face jacketshttp://www.thenorthfaces.org.uk
  north face outlet online, http://www.thenorthfaceoutletstores.org/
  chicago blackhawks, http://www.chicagoblackhawksjersey.us/
  chicago bears, http://www.chicagobearsjerseys.us/
  green bay packers, http://www.greenbaypackersjersey.us/
  new orleans saints, http://www.neworleanssaintsjerseys.us/
  oakland raiders, http://www.oaklandraidersjerseys.us/
  philadelphia eagles, http://www.philadelphiaeaglesjersey.us/
  san francisco 49ers, http://www.sanfrancisco49ersjerseys.us/
  atlanta falcons, http://www.atlantafalconsjersey.us/
  dallas cowboys, http://www.dallascowboysjersey.us/
  indianapolis colts, http://www.indianapoliscoltsjersey.us/
  kansas city chiefs, http://www.kansascitychiefs.us/
  miami dolphins, http://www.miamidolphinsjersey.com/
  minnesota vikings, http://www.minnesotavikingsjersey.us/
  new england patriots, http://www.newenglandpatriotsjerseys.us/
  new york giants, http://www.newyorkgiants.us/
  new york jets, http://www.newyorkjetsjersey.us/
  pittsburgh steelers, http://www.pittsburghsteelersjersey.com/
  seattle seahawks, http://www.seattleseahawksjersey.us/
  washington redskins, http://www.washingtonredskinsjersey.com/
  arizona cardinals, http://www.arizonacardinalsjersey.us/
  baltimore ravens, http://www.baltimoreravensjerseys.us/
  denver broncos, http://www.denverbroncos.org/
  chicago bulls, http://www.chicagobullsjerseys.net/

  ReplyDelete

 2. fangyanting20151009
  ralph lauren, http://www.poloralphlaurenoutlet.it/
  hermes birkin, http://www.hermesbirkin.org/
  tory burch shoes, http://www.toryburchshoesoutlet.com/
  michael kors handbags, http://www.michaelkorshandbags.in.net/
  parajumpers coats, http://www.woolrichoutletstore.us.com/
  ugg boots, http://www.uggboot.com.co/
  mulberry outlet, http://mulberryoutlet.outlet-store.co.uk/
  tiffany and co jewelry, http://www.tiffanyandco.in.net/
  ugg outlet, http://www.uggsoutlet.us.org/
  abercrombie and fitch, http://www.abercrombie-fitch.us.com/
  cheap ugg boots, http://www.cheapuggboots.net.co/
  ugg boots, http://www.uggaustralia.in.net/
  the north face outlet store, http://www.thenorthfaceoutletstores.org/
  kobe 9, http://www.kobe9elite.us.com/
  cheap mlb jerseys, http://www.cheapmlbjerseys.us.com/
  christian louboutin uk, http://www.christianlouboutinoutlet.org.uk/
  snow boots, http://www.wintercoats.us.com/
  nike free, http://www.nikefreerunning.org/
  louis vuitton handbags, http://www.louisvuittonhandbag.us/
  true religion jeans, http://www.truereligionjeansoutlet.com/
  air jordan 4, http://www.airjordan4.org/
  hermes outlet, http://www.hermesoutletstore.us.com/
  louis vuitton handbags, http://www.louisvuittonhandbags.org.uk/
  coach outlet canada, http://www.coachoutletcanada.com.co/
  black friday 2015, http://www.monclerjacketsuk.co.uk/
  d

  ReplyDelete
 3. في البداية تحقق من الترخيص. في مجال تداول الفوركس عبر النت يجب على شركات الوساطة ان تكون مراقبة في دول كبرى مضمونة وقادرة على مراقبة الشركة. افضل الهيئات التنظيمية هي الهيئة الامريكية والبريطانية. يجب عليك التيقن من هذا الموضوع.
  بعد التحقق من ترخيص شركة الوساطة يجب علينا فحص كمية الرافعة المالية التي يمنحها الوسيط للمضاربين. تسمح لك منظومة الرافعة بالشراء والبيع بكميات يفوق بعدة اضعاف كمية الأموال في حسابك. تتراوح احجام هذا النظام فيما بين عشرة اضعاف وبين مئات الاضعاف رأس المال.
  النقطة التالية هي عجلة تنفيذ صفقات التجارة. من غير المقبول على تاجر الفوركس والمستثمرين من كبار الشخصيات تواجد تأخيرات عند تطبيق التداولات. في سوق الفوركس لكل لحظة لها أهمية مطلقة في ارباح وخسائر المراكز في حسابك التداول. افضل شركة وساطة تقدم اتصال بالسوق من نوعية اتصال مباشر بالبورصة بدون غرفة تنفيذ الصفقات في الشركة.
  العمولات: يسعى مستثمر في سوق تداول الفوركس الى الحصول على فارقات أسعار الصرف قليلة. يجب على المستثمر التأكد من دفعهم لأكثر العمولات انخفاضا.
  اقل حجم صفقة للشراء والبيع: عليك التيقن من ان مقدار الصفقة الأصغر يتلائم مع كمية الأموال في الحساب. تذكر بأن نسبة المخاطرة تزيد كلما كان ارتفعت احجام التداولات.
  جدارة دعم المتداولين سواءا كانت خدمات تقنية. تلتزم افضل شركة وساطة توفير بخدمة عملاء ممتازة. يكون ذلك عموما بواسطة الدعم على مدار الساعة عبر المكالمات التلفونية بالإضافة الى الإستجابة السريعة من الايميل والتشات.
  يمر الغالبية منالمتاجرين في أسواق الفوركس بشكل دائم من شركة تجارة اون لاين الى وسيط آخر.

  ReplyDelete
 4. Lắp đặt ngay camera quan sat giá tốt nhất thị trường tại camera quan sat

  ReplyDelete
 5. I enjoyed over read your blog post. Your blog have nice information, I got good ideas from this amazing blog. I am always searching like this type blog post.
  wingsio | sesxebi | y8 | gunblood | Happy Wheels

  ReplyDelete
 6. Trung tâm dạy kế toán tổng hợp Tại cầu giấy
  Trung tâm dạy kế toán tổng hợp Tại từ liêm
  Trung tâm dạy kế toán tổng hợp Tại thanh xuân
  Trung tâm dạy kế toán tổng hợp Tại hà đông
  Trung tâm dạy kế toán tổng hợp Tại long biên
  Trung tâm dạy kế toán tổng hợp Tại nguyễn chính thanh đống đa
  Trung tâm dạy kế toán tổng hợp Tại minh khai hai bà trưng
  Trung tâm dạy kế toán tổng hợp Tại bắc ninh
  Trung tâm dạy kế toán tổng hợp Tại hải phòng
  Trung tâm dạy kế toán tổng hợp Tại tphcm
  Trung tâm dạy kế toán tổng hợp Tại quận 3
  Trung tâm dạy kế toán tổng hợp Tại thủ đức
  Trung tâm dạy kế toán tổng hợp Tại đà nẵng
  Trung tâm dạy kế toán tổng hợp Tại biên hòa
  Trung tâm dạy kế toán tổng hợp Tại đồng nai
  Trung tâm dạy kế toán tổng hợp Tại nam định
  Trung tâm dạy kế toán tổng hợp Tại thái bình
  Trung tâm dạy kế toán tổng hợp Tại bắc giang
  Trung tâm dạy kế toán tổng hợp Tại vĩnh phúc
  Trung tâm dạy kế toán tổng hợp Tại thái nguyên
  Trung tâm dạy kế toán tổng hợp Tại quảng ninh
  Trung tâm dạy kế toán tổng hợp Tại hải dương
  Trung tâm dạy kế toán tổng hợp Tại hưng yên
  Trung tâm dạy kế toán tổng hợp Tại hà nam
  Trung tâm dạy kế toán tổng hợp Tại ninh bình
  Trung tâm dạy kế toán tổng hợp Tại nghệ an
  Trung tâm dạy kế toán tổng hợp Tại vũng tàu

  ReplyDelete
 7. Hãy tìm đến công ty TNHH thương mại dịch vụ kỹ thuật điện lạnh Trí Nhân để được cung cấp dịch vụ thu mua may lanh cu gia cao uy tín nhất.

  ReplyDelete
 8. good post
  Dailymotion video downloader

  Try Dailymotion video
  downloader
  to download videos from dailymotion.

  ReplyDelete
 9. No registration needed for this and also nothing like copyright issue. vshare vshare application apk in diffrent manner.There are two means.

  ReplyDelete
 10. It is provided by GPU that is Public Permit which supplies aptoide download our upcoming messages Book marking our internet site.

  ReplyDelete
 11. Great article, the info is so valuable. Thanks for this post.

  ReplyDelete
 12. I love reading your articles and I shared it with my friends.People also like it and give good feedback. Thank you.
  Shilpa Malhotra Gurgaon Escort
  Roshani Khanna Delhi Escort
  Russian Escort in Aerocity
  Gurgaon Escort Services

  ReplyDelete
 13. Nice! thank you so much! Thank you for sharing. Your blog posts are more interesting and informative. I think there are many people like and visit it regularly, including me.
  Escorts Services in Gurgaon
  Roshani Beautiful Gurgaon Escorts
  http://www.gurgaonsex.com/
  Gurgaon Escorts Services

  ReplyDelete
 14. Great!! thank you giving me good article. Moreover you can read more interesting information to strongbox and safe, That's in website:
  http://ketsat.vn
  http://thegioikhoacua.vn

  ReplyDelete

 15. good your mobile information use in check.State you're out as well as Fildo App – Best Music Streaming App for Android After importing your library of tunes, you'll wish to make certain nice.
  https://fildoappdownload.com/…apk-download

  ReplyDelete

 16. rather than paying for it through Google store. We have Download Aptoide APK produced a terrific alternative app which serves the iOS users
  aptoide for ios

  ReplyDelete
 17. I was very impressed by this post, this site has always been pleasant news. Thank you very much for such an interesting post. Keep working, great job! In my free time, I like play game: redball4games.com. What about you?

  ReplyDelete


 18. Introduce me blogging indonesia want to visit on your website and read the contents of article useful for me,
  if any time please visit our website 

  obat kuat

  cara membesarkan alat vital pria dengan tangan


  ReplyDelete
 19. Wholesale louis vuitton bags for cheap in fact, we hear many hunters who use our own arguments, who promote our own ideas. They claim that it is cruel and heartless to put animals through short, painful lives, louis vuitton outlet whether it is in slaughtering livestock or torturing lab mice; it is the habit of the hunter that causes the least amount of pain to the animal kingdom and disturbs the environmental chain the least. Many hunters don't offer their lifestyle as a great enemy of the animal rights wholesale louis vuitton bags for cheap activists, but rather, they see themselves as the alternative to what mainstream culture has done to the situation of animals.

  When the economy wholesale louis vuitton bags for cheap goes into a recession or a depression, the sale of small luxuries like lipstick increases. But in 2008, annual lipstick sales actually dropped five per cent, according to Inside Cosmeceuticals, which tracks cosmetics purchases in the US and UK. Now, it seems, Americans - both men and women - are splurging on a more modern luxury: cosmetic injections,

  Linings are usually made of wool, leather, nylon or vinyl. As for the straps, if these are not made of metal, the material should be strong enough to carry the weight of the bag and its contents. Pull on the strap to test the strength of the stitching at the point where the strap meets the bag,

  A different online scam deceives you through your inbox. You receive wholesale louis vuitton bags for cheap an e-mail that appears like it from your bank, cautioning you of identity theft and asking you to log in and confirm your account information. Even though the e-mail may seem authentic with logos and links, it is as false as that Louis Vuitton bag.

  Several students expressed that color was the most important aspect of the purse. They louis vuitton outlet online store wanted purses to match their favorite color or their outfit. Some chose colors because it reminded them of other wholesale louis vuitton bags for cheap things. The price factor will become obvious as you learn more about the differences. Next, Swiss watches use mechanical engineering to produce movement, which requires more attention. Each unit has to pass a set of quality tests before it can be shipped and sold in retail outlets or via the Internet.

  There is wholesale louis vuitton bags for cheap a moment of shear joy wholesale louis vuitton bags for cheap at the point of purchase but very quickly sights are set on the next bling that will deliver that elusive rung. Shopping is what people do because they think it will take them from who they are to who they want to be. More nonsense! There is a clear distinction between buying a Prada bag because you enjoy its beauty and utility and buying it to wholesale louis vuitton bags for cheap make you feel better about yourself wholesale louis vuitton bags for cheap

  ReplyDelete


 20. Introduce me blogging indonesia want to visit on your website and read the contents of article useful for me,
  if any time please visit our website 

  obat kuat

  cara memperbesar penis

  bokep

  ReplyDelete
 21. Entershopping.vn - Hệ thống phân phốichăn ga gối đệm chính hãng, giá rẻ tại Hà Nội với những thương hiệu nổi tiếng như Everon, Sông Hồng, Everhome....
  Địa chỉ: 113 Nguyễn Trãi, Thanh Xuân, Hà Nội
  Điện thoại: 0981 212 212
  Website: https://entershopping.vn

  ReplyDelete
 22. Ô TÔ VINH NGHỆ AN
  Đại lý Ôtô Việt Nam tại khu vực Miền Trung
  Mobile: 0911 711 588
  Web: https://hondavinhnghean.com
  Adr: Đại lộ Lê Nin, Phường Hưng Dũng, TP Vinh Nghệ An
  7 Lý do nên mua xe tại ôtô :
  Vị trí toạ lạc tại Đại lộ Lê Nin, Phường Hưng Dũng, TP Vinh Nghệ An, Ô TÔ VINH NGHỆ AN rất tiện lợi để Quý khách đến xem xe, mua xe, lái thử, bảo hành, bảo dưỡng…
  Giá tốt nhất với các chương trình khuyến mãi đặc biệt từ Hãng và Đại lý.
  Tư vấn tận tình sẽ giúp Quý khách tìm được chiếc xe phù hợp với nhu cầu.
  Thủ tục mua xe trả góp nhanh chóng, trả trước chỉ 20%, lãi suất thấp.
  Lái thử tận nhà, nhanh chóng trải nghiệm xe ô tô mà không tốn thời gian.
  Bảo hành, bảo dưỡng và sửa chữa theo tiêu chuẩn chất lượng toàn cầu.
  Cung cấp phụ tùng ô tô chính hãng.
  Trong quá trình tìm hiểu xe, nếu gặp bất cứ thắc mắc nào liên quan tới thông số kĩ thuật, giá chính thức cũng như khuyến mãi hấp dẫn nhất mời quý khách liên lạc với tôi – Ms Mây – Ô TÔ VINH NGHỆ AN, với kinh nghiệm hơn 5 năm bán hàng, tôi tin rằng sẽ giúp quý khách tìm được chiếc xe ưng ý nhất.


  honda oto vinh

  mercedes vinh

  toyota vinh

  Hyundai vinh

  Hyundai Dũng Lạc

  Hyundai nghệ an

  Rao vặt nghệ an

  Địa điểm hà tĩnh

  Địa điểm nghệ an

  đại lý ôtô việt nam

  ReplyDelete
 23. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 24. http://ketsatphutai.vn/pd64/ket-sat-hoa-phat.html - Két sắt Hòa Phát giá rẻ ! http://www.chungcuhud3nguyenduccanh.vn - Chung cư giá rẻ Hà Nội

  ReplyDelete
 25. Bao cao su nữ – Bao cao su dành cho nữ tốt nhất tại Shop Ba Con Sói https://baconsoi.com.vn/dmsp/bao-cao-su/danh-cho-nu/

  ReplyDelete
 26. https://baconsoi.com.vn/dmsp/bao-cao-su/durex/

  ReplyDelete
 27.  مـؤسـسـة بـسـمـة الــوطـن مـجـال العوازل الحرارية والمائية

  التخصص: تـوريـد وتـنـفـيذ وصـاينـة أنـظـمة عـازل الـحـرارة والـمـاء والـصـوت والــذبـذات.

  عزل فوم بولي يوريثان:

  العزل المائي و الحراري بإستخدام
  نظام البولي يوريثين و طبقة الحماية
  مميزات إستخدام نظام البوليوريثين و طبقة الحماية (نظام عزل مائي و الحراري معاً):

  طريقة تنفيذ البوليوريثين علي الأسطح:
  أولاً .. إحتياطات قبل العزل:

     
  نظافة الأسطح جيداً و قص أي أشاير حديد أو لياسة ، و عمل عتب علي الأبواب (
  لا تحتاج لياسة للأرضيات و لا زاوية داير مدار حول السطح ) مع إمكانية
  تمديد شبكة السباكة قبل العزل ( مع التأكد من إختبارها جيداً ) أو تمديدها
  بعد العزل .

  ثانياً .. طريقة التنفيذ:
  1. رش مادة البوليوريثين فوق الأسطح لتوفير العزل الحراري و مقاومة إختراق المياه .
  2. دهـان طبقة الحـماية التي تحـمي المـادة مـن الأشـعة فـوق البنفسجية و زيـادة مقـاومة إخـتراق الـمياه .
  ثالثاً .. بعد العزل:

      يمكن إستخدام السطح بعد جفاف المادة تماماً، بحيث يمكن المشي بشكل طبيعي فوقه و لكن دون ضربه بأي أدوات حادة أو ما شابه ذلك .

  المواد عزل اسمنتيي:

  عزل الخرسانة باستخدام المواد الاسمنتية
  التحضيرات المطلوبة قبل العزل :
  يجب أن يكون سطح الخرسانة خشن حتي تكون مفتوحة المسامات للتأكد من قوة الاختراق و الالتصاق .

  خطوات العمل:

     
  إزالة الخرسانة الضعيفة و أماكن التعشيش و النتوءات الزائدة حتي الوصول
  إلي الخرسانة الصلبة و يتم معالجتها بمتدة مثل الماكس بلج أو ( ما يماثلها )
  .

  مـلـحـوظـة:

  بعض أنواع الخرسانة الضعيفة تحتاج إلي أعمال حقن خاصة بعد العزل :

      يتم الرش لمدة خمسة أيام بعد الإنتهاء من التنفيذ و ذلك لزيادة قوة الإلتصاق و الإختراق .
      صب طبقة خرسانة حماية للأرضيات حتي لا يتم خدشها .
      لياسة الجدران .

      العزل الايبوكسي


  هي ماده تدخل ضمن الدهانات العازله حيث تستخدم في عزل الخزانات والارضيات لتفادي مشاكل تسرب المياه
  كما انه دهان مقاوم للكيماويات والاحتكاك والرطوبه ويستخدم في حاله وجود اسطح رطبه
  مع ضروره ايقاف مصدر المياه اولا .

      استخدامات نظام ايبوكسي
      يستخدم في الارضيات الخرسانيه وقواعد الكباري والخزانات
      وارضيات المصانع ومواقف السيارات والمستشفيات
      ويستخدم في محطات الوقود والمطارات


  تواصل معنا

  الإيميل: info@basmatalwatan.com
  للحصول على عرض سعر اتصل علي :0547960663

  ReplyDelete
 28. Online shopping for Awesome Tees at Teeracer.com
  Our t-shirts are high quality, very comfortable, casual fitting with vibrant colors, quality stitching and very durable.
  Made from 100% cotton, it wears well on anyone, and are the best for great vibrant prints!

  Rick and Morty Supreme t-shirt, sweater, hoodie Online shoping for t-shirt, mugs,leggingsThe Legend Is Alive YOUR NAME An Endless LegendGroot Shirt

  ReplyDelete
 29. Online shopping for Awesome Tees at Teeracer.com
  Our t-shirts are high quality, very comfortable, casual fitting with vibrant colors, quality stitching and very durable.
  Made from 100% cotton, it wears well on anyone, and are the best for great vibrant prints!

  Rick and Morty Supreme t-shirt, sweater, hoodie Online shoping for t-shirt, mugs,leggingsThe Legend Is Alive YOUR NAME An Endless LegendGroot Shirt

  ReplyDelete
 30. Great this article is very helpful. Thank you for the valuable information.
  touch here

  ReplyDelete
 31. Mua đệm cao su dunlopillo giá rẻ xem chi tiết tại đây: https://dunlopillohanoi.vn/dem-cao-su-dunlopillo/

  ReplyDelete
 32. I was born in united states but grew up in New York.
  happy wheels, These are probably my two favorite games of all time, and I'm trying my best to make it in the top 1-3 of google.
  geometry dash

  ReplyDelete
 33. Thanks for writing a very informative post.
  herfistore

  ReplyDelete
 34. Choosing an escort from Dubai Sugar Babes will never let you regret your selection because most of our girls gives you utmost pleasures. The reason to feel proud with those sexiest women is their interpersonal skills, their good academic background and sincerity to make customers satisfied. Dubai Sugar Babes has extra ordinary talent of understanding customer's demand adequately.
  Dubai Escorts

  ReplyDelete
 35. http://www.foxy-tanya.com
  http://missfoxytanya.blogspot.com/
  http://missfoxytanyaabudhabiescort.blogspot.com/

  ReplyDelete
 36. Black Magic Specialist In Kanpur call now @ 8725088250 to solve you problem to related balck magic with our famous astrologer in kanpur by By Swami Rajendra ji give your a full satifiction of your problem and solve than by hand at time.

  http://blackmagicspecialistinkanpur22.blogspot.com/

  https://blackmagicspecialistinkanpur.wordpress.com/

  https://indiaastrologer2.kinja.com/

  https://indiaastrologer2.tumblr.com/

  ReplyDelete
 37. We are Vashikaran Specialist In Banglore and Vashikaran Specialist All Over India. love problems, career Problem.(Contact Now 8725088250) Swami Rajinder Ji in Bangalore So without any error you can see the transparent

  Vashikaran Specialist In Banglore

  Vashikaran Specialist In Delhi

  https://indiaastrologer66.hatenablog.com/entry/2018/08/07/183932

  https://vashikaranspecialistbangalore1.blogspot.com/

  ReplyDelete
 38. Mr.Ajay Shastri is a famous astrologer in Pune, the world's famous astrologer, Pune No. 1 astrologer in Pune, astrologer, best astrologer Pt by 100% Solutions. Contact Now Ajay Shastri Pune 7837827129.
  https://astrologerinpunee.wordpress.com/

  https://astrologerinpunee.tumblr.com/

  https://imgur.com/2fgUhLf

  https://astrologerinpunee.quora.com/

  https://twitter.com/astrologer45

  http://astrologerpune.blogspot.com

  ReplyDelete
 39. There are many famous Vashikaran specialist in Jaipur who are experts in the art of Vashikaran and are willing to ( Contact Now 7837463435 ) help you out if you have any kind of problems in your life that you would want to solve or eliminate and lead a happy and prosperous life.


  Vashikaran Specialist in Jaipur

  Vashikaran Specialist in Mumbai

  Vashikaran Specialist in Nashik

  Vashikaran Specialist in Pune

  Vashikaran Specialist in Hyderabad

  Vashikaran Specialist in Hyderabad

  Vashikaran Specialist in Bangalore

  Vashikaran Specialist in Aurangabad

  ReplyDelete
 40. Tea TV - The Best Free HD Movies - Windows version.

  ReplyDelete
 41. Thanks for sharing this post, it was great reading this article! would like to know more! keep in touch and stay connected! Also Check here
  ShowBox App Free Download

  gbwhatsapp 6.55

  GbWhatsapp Free Download

  Mini Militia Pro Pack

  Best Apk Mods

  Smm Panel

  Just Smm

  ReplyDelete
 42. Live TV + HD Movies and TV Shows free on free flix hq

  ReplyDelete
 43. This tutorial will provide you with a step-by-step guide to install TeaTV on Firestick/Fire TV & Android TV Box.

  ReplyDelete
 44. Get full enjoyment with Indian Escorts in Dubai
  Tanya offer top Independent Escort Service in Dubai
  Call +971588278565 for Escorts Booking.

  Indian Escort In Dubai, Indian Escort in Dubai
  , Independent Escort In Dubai, Escorts Service Dubai, Call Girls In Dubai, Dubai Escorts, Independent Indian Escorts In Dubai
  , Dubai call girls, Pakistani call girls in Dubai, Indian call girls in Dubai

  ReplyDelete
 45. Tatkal Railway Ticket Agent gives you the best cheap rate of railway ticket booking Chandigarh, railway ticket booking Chandigarh, Confirmed Tatkal Ticket Booking Chandigarh Call @ 9999606515.

  Tatkal Rail ticket agent
  Confirmed Tatkal Ticket Booking

  ReplyDelete
 46. No registration needed for this and also nothing like copyright issue . https://naserhaghighi.com

  ReplyDelete
 47. win money
  instant win
  free giveaways
  win car
  win prize
  disney sweepstakes
  cash sweepstakes
  <a href="http://www.sweepstakesnew.com/family-fizz-iphone-x-giveaway/
  <a href="http://www.sweepstakesnew.com/page/99/
  win money
  instant win
  free giveaways
  win car
  win prize
  disney sweepstakes
  cash sweepstakes
  win trip

  ReplyDelete
 48. Railway ticket agent in Chandigarh, Railways have appointed Railway Travel Service Agents, Call @ 9999601632 who have been authorized to buy tickets and secure reservation on behalf of the passengers.

  Confirm train book Chandigarh
  Railway Ticket Booking Agent in Chandigarh
  Tatkal Railway Ticket in Chandigarh
  railway ticket agent in Chandigarh
  Confirm train book Chandigarh

  ReplyDelete
 49. Railway Ticket Booking Agent the booking of confirmed tickets is extremely important because waiting list is very less likely to Call @ 9911256667 confirm the instant ticket and no immediate tickets are taken.


  Railway Ticket Booking Agent
  Confirmed Tatkal Ticket Booking
  Tatkal Rail ticket agent
  Railway Ticket Booking Agent
  Railway Ticket Booking Agent

  ReplyDelete
 50. We are provide a better travel sevices to book our travel tour train tickets,air tickets,bus tickets: Railway Station ticket counter or through online train ticket booking with cheap rate price Call @ 9990756667.

  train ticket agents delhi

  train ticket agents in delhi

  railway ticket agent in delhi

  tatkal railway ticket agent delhi

  online railway ticket booking

  ReplyDelete
 51. He takes every Pandit Rajinder Sharma Astrologer In Greater Kailash Delhi Consider many inspirations here (call @ 7837463435) Consider the magic arrangement by IIM that it is the shortest to snatch the imagination,

  Astrologer In Greater Kailash

  Astrologer In Delhi

  Astrologer In Hauz Khas

  Astrologer In Defency Colony

  Astrologer In Chanakyapuri

  Astrologer In Rohini

  Astrologer In Dwarka

  ReplyDelete
 52. Imo for PC is a free chat & instant messaging application which allows users to participate in video calls while sending and receiving text messages.
  As this program is completely free to download, it can be a welcome alternative. ... Imo is also available for Android and for iPhone.

  imo apk
  imo for pc
  imo for pc download
  imo for mac
  imo for blackberry
  imo for windows 10
  imo for apk
  imo for chrome
  imo for ios
  imo web
  imo login
  imo beta online
  imo for windows phone
  imo for jio phone
  imo for laptop
  imo for android
  https://www.imoforpcapkdownload.com/
  vidmate for pc
  imo for pc download
  my jio for pc
  showbox for pc
  mx player pro
  Imo for pc guide

  ReplyDelete
 53. Nếu bạn có nhu cầu tìm đến một công ty dịch thuật chuyên nghiệp dịch tài liệu chuẩn xác cùng dịch vụ tiện lợi, Hãy sử dụng Dịch vụ Dịch Thuật MIDTRANS của chúng tôi.
  MIDTRANS là một trong những công ty cung ứng dịch vụ dịch thuật hàng đầu tại Việt Nam. Chúng tôi cung cấp dịch vụ: dịch thuật bình dương, dịch thuật đồng nai, dịch thuật đà nẵng
  Gửi cho chúng tôi dự án của bạn ngay hôm nay !
  Hotline: 0947.688.883 – 0988.598.386
  Email: info@dichthuatmientrung.com.vn


  ReplyDelete
 54. WIndependent Delhi Escorts are expanding and offers special hot Delhi escorts and college babes 9873940964 who have been cover girls for beauty.
  delhi escorts $$$
  call girls in delhi $$$
  escorts in delhi $$$
  delhi call girls $$$
  independent delhi escorts $$$
  chanakyapuri escorts $$$
  connaught place escorts $$$
  defence colony escorts $$$
  dhaula kuan escorts $$$
  mayur vihar escorts $$$

  ReplyDelete
 55. As an escort companion in Delhi 9873940964s I offer a superior and high class Delhi Escorts to my genuine and demanding clients. I give you an extra sweet and spicy ultimate girlfriend.
  vasundhra escorts $$$
  faridabad escorts $$$
  ghaziabad escorts $$$
  gurgaon escorts $$$
  noida escorts $$$
  greater noida escorts $$$
  vaishali escorts $$$
  indirapuram escorts $$$
  kaushambi escorts $$$
  raj nagar escorts $$$

  ReplyDelete
 56. Mahipalpur Escorts Service | 9999965857 | Book Call Girls in Mahipalpur at Hotels

  Mahipalpur escorts $$$$$$
  nagar escorts $$$$$$
  karol bagh escorts $$$$$$
  dwarka escorts $$$$$$

  ReplyDelete
 57. Hi, Guys I am shrutiescort | Delhi escorts in shrutiescort Call now Booking for me - 9711199012
  Delhi escorts
  Delhi call girls
  Escorts in Delhi
  Delhi escorts service
  Delhi call girls escorts

  ReplyDelete
 58. We have Russian Delhi Escorts and escorts all types of escorts service.(call @ 9711199171) Delhi Independent Russian Escorts service we offer you as homemaker escorts.

  Delhi Escorts

  Call girls dwarka

  Call girls Connaught place

  Call girls mahipalpur

  Call girls aerocity

  Call girls rohini

  Call girls nehru place

  Call girls south ex

  Call girls saket

  ReplyDelete
 59. Are you looking for some jokes with Noida escorts or our female escorts girls,(Call @ 9999965857) if you have finished in the right place.

  Pitampura Escorts

  Patel nagar Escorts

  Patparganj Escorts

  Patpar ganj Escorts

  Palam vihar Escorts

  Pragati maidan Escorts

  Manesar Escorts

  Naraina Escorts

  Ashok nagar Escorts

  ReplyDelete
 60. The exclusive Delhi Escorts guarantees a girlfriend's erotic experience with great passion.Call now 9711199012 this service is intelligent and is offered around escorts.

  Mahipalpur Escorts
  Nehru place Escorts
  Saket Escorts
  Vasant kunj Escorts
  Chanakyapuri Escorts
  Cr park Escorts

  ReplyDelete
 61. pick up your phone and dial our no. 9319301683. our call girls are expert in our work. know more details about us visit my website:-
  jubilee hills escorts
  gachibowli escorts

  ReplyDelete
 62. Nice Blog. Thanks dear for sharing this interesting information with us and put your thoughts in this blog. Visit for Best Web Design Company.
  Web Design Company

  ReplyDelete
 63. We are welcoming to your neighborly top class escort service in Connaught Place. visit my website:- connaught place Escorts
  dwarka Escorts
  aerocity escortss

  ReplyDelete
 64. Chennai Escorts are amazing with call girls in Chennai. His sexy escort services in Chennai will make you happy. Now hire Chennai call girls and Chennai Escorts.

  Velachery Escorts

  Anna salai Escorts

  Mylapore Escorts

  Koyambedu Escorts

  Adyar Escorts

  Besant nagar Escorts

  ReplyDelete
 65. We are welcoming to your neighborly top class escort service in Connaught Place. visit my website:- connaught place Escorts
  dwarka Escorts

  ReplyDelete
 66. Welcome to the beloved Hyderabad Call Girls service make us on :- 9319301683
  you will greet more attain and well-off service too you face.visit my website:-
  banjara-hills Escorts
  jubilee-hills Escorts

  ReplyDelete
 67. Greater noida escorts offer high quality call girls services book now @9999965857


  greater-noida escorts $$$$
  vasundhara escorts $$$$

  ReplyDelete
 68. Painting Bazaar is the best place to buy paintings online . Find the perfect original abstract paintings, figurative paintings, landscape paintings, Still Life Paintings, and more from the largest collection of artworks.

  ReplyDelete
 69. Escorts Service in Connaught Place 9711199171 Incall Connaught Place Escorts

  connaught place escorts $$$$
  greater kailash escorts $$$$
  saket escorts $$$$

  ReplyDelete
 70. Find Independent High class Noida escorts services in 5 star Hotels with Photos.Call 09899900591 to book Hot Model escorts or Call Girls in Noida.

  http://www.missjoya.com/escorts-service-aerocity.html
  http://www.missjoya.com/escorts-service-chanakyapuri.html

  ReplyDelete
 71. Elite Paharganj Escorts BookMe 09999965857 Paharganj Call Girls Service

  paharganj escorts $$$$
  rajouri garden escorts $$$$
  karol bagh escorts $$$$
  saket escorts $$$$
  rohini escorts $$$$
  udaipur escorts $$$$

  ReplyDelete
 72. Delhi Escorts Service available for bookings 9711199171 , Fulfill your sexual dream with Independent Call Girls Delhi, You can Hire Models vila Call Girls in Delhi for hotels and beaches. Fulfill your wish and find Independent Call Girls in Delhi.


  call girls chand nagar $$$
  call girls aerocity $$$
  kapashera escorts $$$
  greater kailash escorts $$$
  preet vihar escorts $$$
  punjabi bagh escorts $$$
  pandav nagar escorts $$$
  patel nagar escorts $$$

  ReplyDelete
 73. Enjoy Vip Model Girls - Delhi Escorts Directly to your room. We provides Hot service to our clients. independent Delhi Escort available 24*7 working in Escort in Delhi cities.

  saket call girls $$$
  karolbagh call girls $$$
  dwarka call girls $$$
  nehru place call girls $$$
  mahipalpur call girls $$$

  ReplyDelete
 74. We are providing packer and movers in chandigarh. We are provide services like door to door services, local shifting services, packers and movers services, transportation services at affordable price. To know more information contact us – 9001694151 .

  packer and movers in chandigarh $$$$
  packer and movers chandigarh $$$$
  movers and packers chandigarh $$$$
  movers and packers in chandigarh $$$$
  http://www.chennaicargopackers.com/about-us.html $$$$
  http://www.chennaicargopackers.com/household-relocation-services.html $$$$
  http://www.chennaicargopackers.com/local-shifting-delhi.html $$$$

  ReplyDelete
 75. Miss Priya 98XX98XX98 Escorts in Hyderabad is available for you, book Hyderabad Escorts Service to satisfy your desire from a wide collection of Call Girls in Hyderabad.

  manikonda escorts

  abids escorts

  film nagar escorts

  miyapur escorts

  hyderabad call girl escorts

  kukatpally escorts

  gachibowli escorts

  madhapur escorts

  begumpet escorts

  mehdipatnam escorts

  ReplyDelete
 76. Choose the best call girls service inside Hyderabad Escorst with our top 3 points.We are the best call girls service providers with hot and sexy independent girls.Call us now at98XX98XX98 for booking.

  💋miyapur escorts 💚 $$$$
  💋💋uppal escorts 💚$$$$
  💋manikonda escorts 💚 $$$$
  💋abids escorts 💚 $$$$
  💋nallagandla escorts 💚 $$$$

  ReplyDelete
 77. The university formulates and regulate the exams of Master students and then execute the Punjab University Lahore MA MSC Part 1 2 Result. Thousands of candidates and colleges are here that are under the affiliation of Punjab University and university formulate all the activities of Master classes MA, MSC, and I.Com.

  ReplyDelete
 78. Watch Drama Online for Free in High Quality and Fast Streaming, watch and download Drama Free, watch Drama using mobile phone for free at daebak drama

  ReplyDelete
 79. Δείτε τις τιμές μας. ΜΗΝΙΑΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ: 15€. ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΛΕΚΑΝΗΣ: 30€. ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΝΙΠΤΗΡΑ: 30€. ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΥΔΡΟΡΡΟΗΣ
  apofraxeis

  ReplyDelete
 80. Thanks admin for Publish a Comment
  I always love to see more of this love this Post, thank you for sharing and I Read You’re Next Post.
  Vip Pakistani Escorts in Dubai

  ReplyDelete
 81. Very Good Blog I have Read your post. I need information.
  I Read You’re Post Its Very Good. Your Blog Is Awesome I want to see More Blog.
  Vip Pakistani Dubai Escorts

  ReplyDelete
 82. I Love This Blog and I Read Your Post its Very Good Information.
  A great blog I am very happy to see this site. Keep it up and bookmark Your Blog.
  Pakistani escorts in Dubai

  ReplyDelete
 83. I Read You Post I Love This Blog and Bookmark Your Blog
  I like your post and all you impart to us is update and very educational, I might want to bookmark the page. good luck
  Pakistani Escorts in Dubai

  ReplyDelete